Entrepreмацки, готови ли сте?
Entrepregirl v4.0 is on!

home-bg-01-1-balooons3

Entrepregirl v4.0

Защо да участваш?

01.

Стипендията за обучение в програма Marketing Management Master Class на Бизнес институт (The Business Institute)*

04.

Специалният Design Thinking workshop от SAP Bulgaria*

02.

Специалната стипендия в третото издание на Founder Institute Sofia*

05.

Специалната награда, осигурена от Български фонд за жените*

03.

Специална стипендия в сезон 7 на Start It Smart Pre-Accelerator*

06.

Ваучер за образователен курс по избор, предоставен специално от Junior Achievement Bulgaria*

*Marketing Management Master Class на The Business Institute е 6-седмичен майсторски клас, базиран на бизнес симулации на Harvard Business publishing, съчетани със структура на маркетинг концепции от фасилитатори практици и вдъхновяващи дискусии с гост говорители. Провежда се в четири модула от по 3 сесии, всеки от които предоставя основополагащите умения и разбирания от стратегия до имплементация, необходими на всеки маркетинг професионалист или управляващ бизнес единица. Фасилитаторите на The Business Institute разработват и предоставят в контекста на класа едни от основните, но по-малко адресирани теми като таргетиране, ценообразуване и анализ на конкуренцията и B2B маркетинг, както и задължителните – управление на марка и дигитален маркетинг. Майсторският клас започва на 21 април.

*Партньорите ни от Founder Institute предоставят на една от участничките пълна стипендия за участие в новия семестър на 3-месечната предприемаческа обучителна програма, която стартира в София на 4-ти април. Условието е участничката да има startup идея в сферата на технологиите, като основен критерий е бизнесът да има потенциал за скалиране. Наградената участничка трябва да премине и специалния тест на Founder Institute, който измерва предприемаческото ДНК, за да бъде допусната до програмата. FI присъства в 150+ града в света и участието в програмата предоставя страхотни възможности за начинаещи предприемачи да достигнат глобални пазари със своя продукт.

*Партньорите ни от Start It Smart Pre-Accelerator предоставят на една от участничките пълна стипендия за участие в новия сезон 7 на интензивната им 10-седмична обучителна програма, предоставяща всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които твоят startup ще се подготви за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара. Сезон 7 стартира в София на 25-ти септември.

*Партньорите ни от SAP Labs Bulgaria ще направят специален workshop за Design Thinking за момичетата, отличени в топ 10

*Партньорите ни от Български фонд за жените дават специална стипендия за една от участничките! Наградата пазим в тайна, следете ни във facebook и тук, за да разберете каква ще бъде!

*Партньорите ни от JA Bulgaria предоставя ваучер за образователен курс по избор за периода април – декември 2017 година. Някои примерни курсове, които ще стартират през този период: „Start-it-Up with eBay & Amazon! Финансирай старт-ъпа си чрез онлайн платформите Ибей и Амазон. Въвдение в системите на онлайн пазарите.“, курс по „Медиация“, „История на българското предприемачество“ и много други. Продължителността на всеки един курс е между 16 и 24 учебни часа.

 

home-bg-02-2
Мечтите понякога остават само мечти, защото не сме опитали да ги сбъднем.

❝Наградата Entrepregirl е моят опит да сбъдна желанието си да виждам все повече млади хора в България, които не се страхуват да рискуват и стартират свой собствен бизнес; все по-често младите момичета да проявяват интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите, а всички заедно да преодолеем стереотипите за това кое е „мъжка“ и кое „женска“ сфера на образование и професия. Защото мечтите нямат пол.

Вярвам, че инициативата Entrepregirl ще допринесе за увеличаване на професионалното участие на момичетата и жените в сферата на високите технологии, както и за преодоляване на недостига на IT специалисти, което ще повиши конкурентоспобността на България и на страните от Европа като цяло.

В наши ръце е изграждането на утрешните лидери. Да окуражим младите момичета да вървят уверено по кариерния си път и да ги стимулираме да поемат управленски роли в ИКТ сектора, и по принцип, е от ключово значение за икономическото и социалното ни развитие като общество и държава.
Вярвайте в мечтите си. Направете първата крачка към сбъдването им днес.❞

саша безуханова

home-bg-03-2

10 предварително селектирани идеи ще имат възможността да се представят на живо пред уважаемото ни жури и света. Придружени от официална церемония на 1-ви април, на която ще раздадем всички награди. Крайният срок за участие е 19-ти март 2017 г.

Над 150 момичета се осмелиха да разкажат на света за своите идеи и да покажат, че и те са носители на промяна! Вдъхнови се от тях и бъди вдъхновение за следващите.

 

А ето и 10-те финалистки, които журито избра да представят своите идеи на живо на 1-ви април в Клуб „Студио 5“:

Дияна Димитрова – проект „Constructo“

Иммануелла Бусари – проект „Let`s Compete!“

Петя Петкова – проект „Apt19.com“

Кристина Косовска – проект „PressConvertEnergy“

Вяра Гигова – проект „Красавицата и Вяра“

Моряна Филипова – проект „Фолклорните мотиви в съвременния гардероб“

Ивелина Христова – проект „Музикални кутии“

Елица Минчева – проект „Бранд авторски суитшърти „Космонавт“

Катерина Харизанова – проект „Decentralized Information Platform“

Надежда Нейкова – проект „DigiCo“

Организатор

Партньори

ja-bulgaria-new-logo
bg-fond-w2

Специална подкрепа

Жури

Саша Безуханова

Румяна Тренчева

Регионален изпълнителен директор SAP

Евелина Проданова

Жанет Тодорова

Ко-директор „Founder Institute Sofia

Никола Янев

Президент и председател на УС „Start It Smart

Елица Моллов

Директор „Академични програми“ към „JA Bulgaria

Деница Симеонова

Изпълнителен директор „ABLE

Надежда Дерменджиева

Изпълнителен директор „Български фонд на жените

Иво Христов

Създател „DEV.BG

Контакти

За всякакви въпроси относно конкурса, наградите и условията за участие, можеш да ни пишеш тук:

home-bg-04-last
Subscribe for Updates

© 2016 Entrepregirl – Всички права запазени | Created by WebDesh