Представяне

Здравейте. Казвам се Йоана Георгиева, на 23 години съм.
Завършила съм средното си образование в Търговска гимназия в град Бургас. В момента приключвам бакалавърската си степен в Софийски университет ” Св.Климент Охридски”, специалнност ” Политология”. Интересите ми са насочени към предприемачеството , маркетинга и иновациите, които според мен са основата за изграждането на успешен бизнес. Работата ме кара да се чувствам пълноценно. През годините съм била себеотдаващ се служител, който винаги се е стремял да се учи от по-опитните,но и да допринася със собствените си умения и разбирания.
Като всеки млад човек искам да развия качествата и възможностите си на по-високо ниво. Осъзнах че това може да се случи единствено, ако поема инициатива за осъществяване на идеите си, защото добрите идеи са безполезни, ако не се реализират.

Проект “Online library”

За да се развива една нация, трябва непрекъснато
да се обогатява интелектуално. В забързания живот на българина, е трудно да се отдели време за прочитането на една и повече стойностни книги. Имала съм много проблеми с университетската библиотека, в която влизах с желание да взема странична литература за четене и за академична подготовка, а излизах с недоумение, как е възможно от желаните 7 книги, само една от тях да може да се изнася извън “уютна сграда” . За да имах възможност да се запозная със съдържанието на
останалите книги, трябваше да си приготвя една прекалено висока парична сума за ксерокс или цял ден на разположение, за да чета на място.
Моята идея е създаване на онлайн библиотека, която да е достъпна за
ученици, студенти и работещи хора. Всеки любител на четенето в къщи на дивана би се възползвал. С развитието на технологиите е създадена алтернатива и за хората,които прекарват голяма част от времето си в задръствания и пътуване до работа, а именно eBook четец – Киндъл. Той ще основа на платформата- “Четящ човек в движение” , т.е ( в метрото, в автобуса и др.). Достъпът до онлайн библиотеката ще се осъществява, чрез абонамент, чиято цена ще е съобразена с период на валидност и брой свалени книги.Хората се мотивират, когато им се предлага нещо безплатно. Думите ” безплатно” и “промоция” стимулират мозъка да произвежда ендорфин. Принципът по който ще
се раздават безплатните абонаменти е следният:
– всеки качил книга във PDF файл, която не е налична в онлайн
библиотеката, получава безплатно сваляне на книги, за определен период, в зависимост от броя на страниците и качеството на файла.
-всеки потребител, който напише определен брой рецензии за книгите, които е свалил и прочел получава бонус – безплатно сваляне на 3 книги.
Проектът е екосъобразен и спестовен, тъй като ще замени традицията да се ксерокопират книги, което излиза скъпо и е причина да се разхищава хартия.