Представяне

Казвам се Симона Колева, определям себе си като достатъчно амбициозен човек и последователна личност,в стремежа си да постигна поставените от мен цели. Имам широк спектър от интереси и участвам в много различни инициативи и организации. Непрекъснатият ми стремеж към самоусъвършенстване е и причината да взема участие в организирания от Вас конкурс, което е голямо и ново предизвикателство за мен. Ученичка съм 11-ти клас във Втора английска езикова гимназия в София.

Най-голямо постижение: Най-голямото постижение за мен е това да ме приемат в гимназията, в която уча в момента, спортните ми успехи в бойните изкуства и шансът, който ми предостави ДжиЕй България да се включа в инициативата ,,Мениджър за един ден”, където прекарах един в IBM Bulgaria.

Интереси: На този етап възнамерявам да продължа образованието си в сферата на икономиката, както и да продължа активното учене на езици.

Проект “Електронната памет на София”

Разработка на мобилно приложение за историческа навигация в културните пластове на София,изразяващо се в следното:с включен GPS на телефона, при движение в града се засичат интересни исторически паметници и приложението изпраща кратко съобщение в панела за уведомления с информация относно паметника. Вътре в приложението,тя се задълбочава, поднесена е интригуващо, интересно и различно от сухотата в специализираната литература, под формата на анимации, възстановяващи и потапящи в епохата и е структурирана по исторически пластове. Например, докато минавете през подлеза на МС излиза съобщение ,Вече сте в IV век,току-що стъпихте върху древен римски път и сега преминавате през Източната Порта на Сердика като истински римски гражданин! 24 века преди вас по тези плочи е минал и Филип Македонски.’Така се решават три проблема-за масовия нихилизъм сред младежите, за ниското ниво на историческа памет у българите изобщо и за рекламирането на София пред туристите като древен и пълен с изненади град.

Насочен е към: Моят проект е насочен към всички ученици и студенти, както и към всички българи, които искат да се запознаят с многовековната история на София, чиито първи артефакти на територията й са от новокаменната епоха. Те датират още от 5000 г. пр.н.е. Това е образователна програма не само за нас, но и за многото чуждестранни туристи, посещаващи нашата столица, защото е с насока туризъм и служи като туристичски маркетинг за страната. Като инвестиция това би намалило разходите за екскурзоводи и в същото време този проект, ако се реализира, ще предизвика голям интерес както у туристите, така и у всички жители и посетители на София.