Представяне

Здравейте ! Аз съм Нина Янева, родена съм в София и цели 21 години живея тук. По стечение на съдбата, но главно с моя намеса, след 1 година ще завърша висшето си образование в Университета за Национално и Световно Стопанство, със специалност Публична Администрация. Харесвам това, което уча. Харесвам това, че ми се отварят множество врати, а аз трябва само да избера коя искам да отворя. Обичам възможностите и се стремя да ги търся навсякъде около мен. Обичам да експериментирам и да се самоусъвършенствам, да опитвам нови неща, като
взимам само положителното от всяко ново начинание. Аз самата съм изключително позитивен човек. Вярвам в себе си, въпреки тръпката дълбоко в мен, когато нещо зависи от мен или когато трябва да направя нещо. Също като сценичната треска, но много бързо я преодолявам, а и смятам, че тя е полезна за крайният резултат. Една от многото ми мечти е да обиколя света. До сега съм била в Америка в Work and Travel program, като това беше едно от най – прекрасните лета в живота ми, и Турция като участник в програмата Youth exchange. Освен това, в момента съм стажантка за
позицията Project manager. Смятам в близкото бъдеще да създам своя организация и сама да правя проекти.

Проект „Поглед назад – достойни и горди !“

Животът днес е много динамичен, хората също. Всеки ден можем да научим нещо ново, благодарение на богатият пазар от различни технологии. Те навлезнаха в ежедневието ни, но не всеки се възползва от ползите на този огромен технологичен свят. Много млади хора използват повърхностно тези врати, предлагащи безкрайна информация. За съжаление от статистическите данни, разбираме, че младите хора са все по-незаинтересувани за своето образование. По конкретно децата в училище.
Аз смятам, че всички ние – от малки до големи, сме длъжни да знаем кои сме ! Коя е нашата родина, каква е била в миналото, какви са били Българите, за какво сме се борили, колко сме страдали .. Смятам също, че трябва да сме достойни, познавайки нашата история, и на първо място горди.
Моята идея е насочена главно към българските учениците, за техните знания по история, а също така и към учителите. Това ще бъде нов по-атрактивен метод за обучение в училищата.
Главната цел на проектното предложение е да бъдат създадени 10 анимационни видеа, които да представят на достъпно ниво, по нов и интересен начин факти от историята на България.

Други специфични цели на проекта са:

– Да се насърчи опознаването на важни събития от историята на България, представени в анимационни видеа;
– Да се повиши осведомеността сред учениците и младите хора относно ролята на страната ни в историята на света;
– Да подпомага преподавателската дейност в училищата чрез един нов и креативен модел за обучение;

Предвидени дейности по проекта:

1. Дейности по управление и координация на проекта

Управлението и координацията на проектните дейности ще се осъществи в продължение на целия период на реализация на проекта. Ще бъде създаден екип по управление и координация на дейностите.

2. Подготвителни дейности

– Набиране на доброволци;
– Проучване на културата на учениците относно историята на България, чрез провеждане на анкети в някои училища, като анкетирани ще бъдат определен брой ученици и учители, които ще отбележат основните събития в историята на България;
– Изготвяне на доклад;
– Подготовка на сценарий за изработване на видеата.

3. Дейности по осъществяване на проекта

– Изработване на 10 видео-та, с продължителност от 10 минути за всяко видео;
– Изработване на DVD;
– Осъществяване на прожекции в училищата

4. Дейности по разпространение на резултатите

– Популяризиране на проекта в социалните мрежи, създаване на канал в YOUTUBE, публикации в медиите и Интернет.

Моето мнение е, че чрез този атрактивен модел на обучение, младите хора ще бъдат стимулирани да обогатяват знанията си. Това ще бъде нов метод, който ще заинтригува и ще представя информация, която ще бъде интересна и предпочитана за научаване.