Представяне

Казвам се Мира Грозева и съм на 24 години. Аз съм земна и спокойна личност като рядко оставям емоциите да вземат връх. Предпочитам да намеря най-дипломатичното решение на всеки проблем и да избягвам конфликтите до колкото е възможно. Но също така не мога да стоя безучастно, когато пред мен се случва несправедливост и съм готова да се боря докрай за идеите, в които вярвам. В момента съм студентка в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, специалност Икономика и Финанси. Завършила съм Национална Природо-Математическа Гимназия “Акад. Л. Чакалов” с профил биология.

Най-голямо постижение: През ученическите ми години често бях част от различни състезания и олимпиади, достигайки до национален кръг. Тогава изпитвах огромна гордост от тази валидация, но днес има нещо от което се гордея много повече. Гордея се, че намерих себе си, опознах вътрешното си аз и разбрах кой е пътят, по който искам да вървя през живота си.

Интереси: В професионале план се интересувам от начина, по който развиващите се технологии ще променят бизнес средата. Възнамерявам да започна квалификационен курс по програмиране и онлайн маркетинг. Моето хоби е ежедневната разходка, която ме разпуска и се оказва изненадващо полезна за усъвършенстването на различни идеи.

Проект “A Thought For Food”

Моят проект е за разработване на мобилно приложение “A Thought For Food”, доставящо одобрен от диетолог хранителен план до масовия потребител.
Според статистиката на Европейската Здравна Организация повече от 50% от населението на ЕС са с наднормено тегло и едно от всеки 3 деца на 11 г. е затлъстяло. Често хората смятат, че затлъстяването се дължи на мързел или липса на движение, но истината е малко по-сложна. В действителност няма как да компенсираме лош хранителен режим с повече спорт. Изработването на добър хранителен режим обаче е изключително трудоемко и повечето хора нямат възможнот и познания да го направят. Моето приложение ще предостави завършен хранителен план, съобразен с възрастта, пола, теглото, активността и тн. до масовия потребител, ще дава ежедневни лесни рецепти с инструкции за големината на порциите и ще насърчава потребителите, чрез снимки и мотивационни послания, а също така ще ги насочва към Фейсбук страници и блогове за здравословен живот.

Насочен е към: Здравословният живот е за всеки и със сигурност “A Thought For Food” на никому не би бил излишен. Най-загрижени за теглото и качеството на храната си обаче са младите жени, бременните и младите майки, затова ще се насочим именно към тях като нашата основна таргет група.