Представяне

Мелания, 21 години, настоящ частен учител по математика на свободна практика и студент в специалност “Компютърни науки”, бъдещ предприемач. 🙂
Уча “Комютърни науки” във Факултета по математика и информатика към Софийския университет. В момента съм 2-ри курс. Завършила съм Природо-математическата гимназия в Благоевград, паралелка “Информатика и математика с английски език”.

Най-голямо постижение: Най-голямата ми гордост е това, че в 11 клас успях да стана част от отбора, който представи България на Международната олимпиада по лингвистика в Любляна,Словения. За да го постигна, няколко години активно решавах задачи и участвах в състезания, семинари и лагер-школи. Веднага след олимпиадата пътувах за Анкара, Турция, където изкарах двумесечна европейска доброволческа служба.

Интереси: В научен аспект се интересувам от математиката и от нейните приложения в реалния живот – за създаване на компютърна графика, обработка на естествени езици и моделиране на реални процеси. В професионален аспект искам да се развивам като преподавател, да мога да преподавам повече и по-сложна материя, да изградя добър екип, да мога успешно да обучавам хората около мен, да изградя иновативен, успешен и устойчив бизнес, който да ми носи удовлетворение. И най-важното – чрез работата си да имам положително влияние върху възможно най-голяма част от обществото.
През свободното си време обичам да чета художествена литература, както и такава на бизнес и образователна тематика.

Проект “Учебен център по математика”

В днешно време учениците срещат проблеми с математиката повече от когато и да било. 14 939 седмокласници, или 27.5% от всички, са изкарали двойка на националното външно оценяване след 7 клас, което ги е лишило от възможността да кандидатстват в гимназия. Тъй като изучаването на математика е основно надграждане на стар материал, на учениците, които са пропуснали част от материала поради болест, пътуване, смяна на училището или друга причина, им е много трудно да не изостават в училище. Затова и голяма част от учениците имат нужда от помощ и допълнителни занимания по математика с частни учители. От друга страна, има и много ученици, които имат желание да се занимават сериозно с математика, да се подготвят за състезания, но в училище не им се дава тази възможност. За това искам да създам учебен център по математика, в който да се съдейства на учениците да заобичат математиката, да намерят забавното в нея, да изградят нужните умения за решаване на проблеми, обосновка и логическо мислене.

Насочен е към: Проектът за учебен център е насочен към ученици, които изпитват затруднения с материала по математика, както и към такива, които се готвят за състезания, изпити, матури. Ще се осигурява помощ и за студенти от различни специалности, които изучават математически дисциплини. Чрез по-добро и по-близко до учениците представяне на математиката, по-голям част от тях могат да бъдат привлечени към кариера в областта на инжерентите и компютърните науки, математиката и физиката. С времето, към дейностите на центъра може да се доб ави и преподаването на информатика и информационни технологии, като се създадат подходящи за различни възрасти курсове.