Представяне

“Искаш ли цял живот да продаваш подсладена вода или искаш възможност да промениш света?” е коментар, който отправя Стив Джобс към Джон Скъли, за да го привлече като главен изпълнителен директор в Apple. Задай правилния въпрос, за да получиш правилния отговор.
Марина Делимаркова е моето име. В момента съм втори курс Финанси в Икономически университет – Варна. В курса ми по предприемачество в момента заставам зад позицията, че трябва да се стимулират и подпомагат предприемачите в България. Участвала съм в доста състезания, проекти, семинари и други. Тези мероприятия са ми донесли много приятни запознанства и топли чувства с различни хора. Преживявания и моменти, знания и опит, които никой не може да ти отнеме.
Двете основни мисии на всеки човек на тази планета според мен е да усъвършенства своя и чуждия начин на живот. Втората, но не и по важност, е да прави добро на другите, понеже те са част от него.
Моето същество усеща, че в настоящето или в бъдещето, по един или друг начин, трябва да раздава надежда и любов на другите. Да помагам на хората материално (за едно нормално съществуване) и в пъти повече духовно.
От училищна възраст проявявам интерес към предприемачеството. От скоро се запознах с едно от подразделенията му, а именно социалното предприемачество. Добих по-добра представа за него от презентации на Junior Chamber International Bulgaria (JCI Bulgaria). Така нарастна любопитството ми. Същестуват не малко организации оказващи помощ, под всякаква форма на нуждаещите се по света. Най-засилен интерес имам към „UNICEF“ и „Save the Children“.
Според мен децата са нашето бъдеще и ние трябва да им осигурим по-добро такова. Не само материално, но и чрез обогатяване на ценностната система.
Трябва да започнем от малкото към голямото. Да дадем на българските деца едно светло бъдеще. Светлина за всички, независимо от пол, възраст, религия и етнос.
На местно ниво давам от себе си колкото мога. След няколко години искам да се включа по-активно и мащабно в кампаниите, които предприемат организациите. Самата Майка Тереза е казала, че най-стимулиращият дар е надеждата. И ние трябва да я даваме на всеки. Човек има нужда от надежда, от вяра. За да променим света, трябва да работим в тази насока.

Проект “Wine Shared”

Wine Shared е проект, който към настоящия момент е в процес на реализация. Това представлява on-line платформа. Основната информация, която носи е за производителите на вино в България – не само на големи, но и на по-малки. Целта ни е да популяризираме българските производители на вино, да стимулираме производството и износа на този вид продукт.
Ще се свържем с избите в страната като им предложим освен реклама чрез сайта също и търговска услуга. Чрез приятели и познати ще се осъществим контакт с по-малките вино производители. С някои собственици вече текат преговори. Като наш плюс в този бранш може да отчетем, че повечето сайтове на български вина не са разработени достатъчно добре. Голяма част не са достъпни на английски език, който е международен за кореспонденция.
Тази част от българския пазар не е развита в посока износ. Чрез нашето посредничество и добре разработени маркетингови концепции ще разпространим българското вино сред чудестранните потребители.
Освен основните производители на вино, ще включим и други свързани по някакъв начин с тази обаятелна напитка. Такива са производителите на бъчви и тези от стъкларския занаят, както и други аналогични.
Друг вид информация, която ще предлагаме са български празници, обичаи, легенди и поверия свързани с виното. Ще има актуална информация за разнообразни събития на тази тема: обучения, дегустации, фестивали, винен туризъм; различни факти за енологията.
Ще имаме секция, в която ще предлагаме handmade “аксесоари”. Ще бъдат изработени от нас с естествени материали. Ще има възможност за поръчка по тяхно желание.
Желанието ни е сайта, по който работим да е функционален на първо място. Лесен за разглеждане и намиране на информация в него. Дизайна да е изчистен, елегантен и запомнящ се.
От проучването ни относно разработването на Wine Shared видяхме, че няма подобен вид продукт на българския пазар. Според нас сайта ще допринесе за популяризирането на българското вино и България като дестинация. Хората зад граница ще вкусят българският дух и традиции.