Представяне

Казвам се Марияна Ангелова и съм от Варна. Уча фармация, а преди това да се случи завърших ГПЧЕ с немски език. Имам многобройни, разностранни интереси и съм много активен и детерминиран човек.
Уча фармация в Медицински университет – Варна.

Най-голямо постижение: Успешното ми влизане в университета.

ИИнтереси: Много обичам да готвя и най-вече да пека сладки неща, но откакто ме приеха в Медицинския университет съм се насочила към здравословното готвене, билките и т.н. Отделно от материалите за редовната ми подготовка обичам да стоя в библиотеката на университета и да чета за полезното влияние на билки, масла, храни и др. Като се прибера вкъщи обичам да си готвя вкусотии, в които слагам невероятни суперхрани или да правя чайове с различно полезно действие.

Проект “Пекарна за здраве”

Според мен най-големият проблем на обществото ни е занемаряването на здравето. Не обръщаме колкото време трябва на това какво приемаме с храната си, но ние в повечето случаи нямаме вина за това. Често не е обозначено или просто не обръщаме внимание стига да е вкусно и засищащо. Статистиката гласи, че над 2/3 от българите не разбират етикетите. Било то дребния шрифт или Е-тата, често не знаем какво ядем.
Идеята ми е малка takeout пекарна, в която на етикетите са обозначени разбираемо продуктите, които са освен вкусни, но и полезни. Вкусно кафе, полезни смутита с различни ползи, билкови чайове, здравословна храна и т.н. Тъй като от известно време насам силно се интересувам от фитофармакология бих искала да комбинирам лечебните свойтва на растенията с ежедневните нужди на човека. Билковите чайове и смутитата могат да бъдат успокояващи, антисептични, антиоксидантни, детоксикиращи. Различните плодове имат различни полезни качества, а и фрешов те вървят добре с каквато и да е храна. Важното е не само да си сит, но и здрав. 🙂

Насочен е към: Всички, които искат да им е вкусно, но искат и да се погрижат за тялото и здравето си.