Представяне

Казвам се Кристина, ученичка в 11. клас в ПМГ “Баба Тонка”, Русе. В свободното си време участвам в множество извънкласни дейности и организациии – клуб по Предприемачество, Младежки парламент и Интеракт клуб. Участвам в състезания по математика и лека атлетика. В момента съм 11. клас в математическа гимназия с профил математика. Допълнително посещавам курсове по английски език за явяване на изпит за сертификат.

Най-голямо постижение: Може би е трудно да се сравнят постиженията в различните дейности, които посещавам, но в ума ми изплуват 2 типа успехи, които мога да споделя – спечелени самостоятелно и в екип. Едното от тях е пътуване до Брюксел, което спечелих след участие в конкурс с есе “Европа за България”. Изживяването беше страхотно, защото едно от любимите ми неща винаги е било пътуването в чужбина.
Другите успехи, с които се гордея, са тези по предприемачество. Една от идеите, които измислихме с екипа ми “SmartCity” спечели участие в международното състезание “GetInTheRing”. Състезанието беше за участници над 18 години, затова бяхме поканени да вземем специално участие за представяне на идеята ни. Там аз се запознах с известни предприемачи, стартъпи и инвеститори, а самата атмосфера – да бъда заобиколена от успешни хора, ме накара да се почувствам специална.

Интереси: Моите интереси са главно в предприемачеството и финансите – за трета поредна година печеля участие във Финансов Иновационен лагер в София към JA Bulgaria, част съм от учебна компания “SmartCity” и миналата година бях на финалния етап в Социални иновации. Смятам, че това е областта, в която трябва да се развива и затова съм решила да уча Финанси след завършването ми. Въпреки тези мои интереси, не оставям настрана доброволчеството. То върви ръка за ръка с успешния човек, помага ми да бъда креативна. Затова взимам участие в клуб Интеракт и Младежки парламент към Русе, редовно посещавам доброволческата платформа TimeHeroes. За да успея в чужбина, ми трябват документи за владееето на чужди езици. Това ме подтикна да се запиша на уроци по английски и немски, а в последствие установих, че точно те са силната ми страна. Няма как да пропусна моето първо хоби, на което все още посвещам част от свободното си време, а именно леката атлетика. През годините спортът ме е научил на точност и дисциплинираност, за което съм бекрайно благодарна. И не на последно място – интересът ми към математиката. Тъй като в училище ми се отдава, редовно участвам математическите състезания, организирани в моя град.

Проект “PressConvertEnergy”

Проектът PressConvertEnergy е устройство, което ще се поставя в стелката на обувката. Чрез него механичната енергия при ходене няма да се губи, а напротив. Пластинките, които са поставени в обувката, при стъпване (Press) ще преобразуват (Convert) енергията (Energy) в електрична. Тя ще се събира в малка батерийка и при нужда телефонът ни или всяка друга джаджа, нуждаеща се от ток, ще се зарежда. Чрез нашето изобретение околната среда ще бъде предпазена – електричеството ще се произвежда от нас. Така във всеки един момент ще можем да ползваме устройствата си, независимо дали сме в планина или в градската среда.

Насочен е към: Проектът PressConvertEnergy е насочен към всеки активен гражданин, който е загрижен за околната среда, а и не само. Използвайки нашето изобретение, хората ще могат да заредят техните устройства, където и да са. Вече няма да е проблем това дали сме в градската среда или на планина, за да използваме джаджите си.