Представяне

Казвам се Красимира Хаджийска. Трети курс съм, специалност Право в СУ “Св.Климент Охридски”. Активно се занимавам с доброволческа дейност и различни студентски инициативи като дебати, младежки форуми, институционални визити и конкурси. Част съм от екипа на “Праводач”- неправителствена организация, която има за цел повишаване на правната култура на учениците между 10-ти и 12-ти клас и изграждане на гражданското им самосъзнание, чрез неформално образование. Обичам да научавам нови неща, да се занимавам с разнообразни дейности, непрекъснато да се развивам и усъвършенствам. Съвсем наскоро приключих тримесечен Crash Course in UX в “Software University”. Курсът беше изключително интересен и полезен,с практическа насоченост и имаше за цел да ни научи как да създадем един продукт, който не само да съответства на целите на бизнеса, но и на нуждата на крайните потребители или, казано с други думи, как да привлечем потребителите към своя продукт. Тогава се появи и моя интерес към бизнеса и предприемачеството и сега имам нова цел пред себе си, нова мечта- да създам собствен продукт, да стартирам свой собствен бизнес. В свободното си време обичам да излизам с приятели, спортувам, гледам филми и най-вече да пътувам, защото “да пътуваш значи да притежаваш света”.
Трети курс съм, специалност Право в СУ “Св. Климент Охридски”.

Най-голямо постижение: Не мога да кажа, че имам някакво много голямо постижение, с което се гордея. Това, с което се гордея са “малките” постижения по пътя към “голямото”. Гордея се със семейството и приятелите си, с малките успехи, които постигам ( та дори това да включва и поредния успешно взет изпит). Може би след време ще има “най-голямо постижение”, за което да Ви разкажа, но сега съм щастлива и от малките такива.

Интереси: Интересувам се от право,европейски програми и политика, неформално образование, развитие на технологиите,музика,кино,театър.

Проект “Share a lift”

Всеки ден стотици хора пътуват с личните си автомобили от една до друга точка на града, до друго населено място или просто, за да пристигнат до работното си място. И докато някои от тях пътуват сами, заклещени в трафика с часове, други изпитват затруднение да намерят сигурен,бърз и достъпен транспорт. Тъй като неведнъж съм попадала в подобно положение, смятам,че е крайно време повече хора да се запознаят с така популярноaтa в чужбина инициатива “Споделено пътуване”. Затова моята идея е създаването на мобилно приложени за споделено пътуване – място,където всеки ще може да търси и предлага превоз. Положителните страни на едно такова пътуване са много- по-малко пари за гориво, намаляване на вредните емисии, пътуване с приятна компания- създаване на нови познанства. Наред с това обаче, от изключителна важност е пътниците да се чувстват в безопасност- сигурни и спокойни,докато пътуват. Затова приложението ще съдържа и база данни за всеки един потребител- име,възраст,населено място,валидна шофьорска книжка, изправност на превозното средство и др. Пътниците ще имат възможност да споделят с другите потребители своите емоции и впечатления от споделеното пътуване. По този начин ще се осигури една прозрачност,хората ще се чувстват сигурни и спокойни,качвайки се в колата на непознат човек. Друго предимство е възможността за разплащане посредством приложението- по този начин няма да е необходимо пътниците да носят пари в себе си,цените ще бъдат фиксирани и еднакви за всички. Споделеното пътуване е нов начин на мислине, нов начин за справяне с високите цени на горивото,със замърсяването на въздуха или със стреса от трафика- нова крачка в развитието на обществото.

Насочен е към: Този проект е насочен към всички,които пътуват- към всеки,който търси достъпен,сигурен и приятен превоз, към тези,които мислят за природата и обичат да пътуват в приятна компания, общувайки с нови и приятни хора, като същевременно пестят от цената за гориво.