Представяне

Аз съм щастлива, благодарна, вдъхновена и изпълнена с огромно желание да направя България едно по- добро място за живеене, тъй като самата аз обмислях варианта за учене и реализация в чужбина. Истината е, че не искам да напусна страната, която толкова обичам, в която съм родена, пълна с приятели, прекрасна природа, забележителности, уникални земи, кухня и култура. Искам да чувам българска реч и българска музика, да играя хора и да ходя на театър да гледам изпълненията на български актьори.
Учих в СОУ “Димитър Талев” до 7ми клас. От 8ми клас уча в езикова гимназия “Гео Милев” с английски език.

Най-голямо постижение: Най- голямото ми постижение е вероятно, когато заедно с отбора ми в академията на “Аз мога тук и сега” спечелихме 2ро място за уеб сайт за интернет продажби през 2014 година. Или може би участието ми в световното състезание по шоу- денс в Германия през 2006 година с танцова организация “Алексия”.

Интереси: Аз съм човек с безкрайно много интереси. Занимавала съм се дълги години с пеене и балет. Обичам да спортувам, да практикувам йога, да медитирам, да карам ролери, ски, кънки, да рисувам, занимавам се и с графичен и уеб дизайн. Разбира се, нямам време за всичко това и засега съм се съсредоточила върху рисуването и училището. Все още се колебая в каква посока да се насоча. Обмислях да уча архитектура, но вероятно ще избера графичния дизайн за професия, тъй като искам да уча в България и при тези условия смятам, че това е по- добрият избор.

Проект “Да останем в България”

Много ученици заминават да учат в чужбина, защото не са запознати с възможностите за образование и реализация в България.
Идеята ми е да изготвя уеб сайт, който да дава информация за търсените специалности в България, исканото образование за тях, рейтинги на професиите и университетите, които предлагат нужното обучение. Сайтът да може да помага на бъдещите студенти да изберат кариера, която е по техните качества и интереси. Идеята е при избиране на специалност да се показват необходимите качества и обратно- при въвеждане на умения и интереси да се предлагат най- подходящите професии за бъдещия студент. Проектът ще бъде по- удобен, интересен и компактен от наличните до сега.
Проектът ми може да реши проблеми с кариерното ориентиране (което в момента не е достатъчно развито по училищата) и да накара много способни българи да останат и да работят за българската икономика както и да отгледат и възпитат децата си тук.

Насочен е към: Ученици и бъдещи студенти.