Представяне

Аз съм ученичка от 10 клас. Обичам да ходя на състезания и да мотивирам съучениците си да ходят на такива. Г-жа Мария Кирилова и фотоапаратът ми са верни спътници в моите приключения. Уча в езиковата гимназия в града (ЕГ “Гео Милев”). Към момента съм 10 клас, с 2 чужди езика (1-ви чужд -английски, 2-ри чужд – немски). Уча добре познатите за всички ученици предмети (12 на брой).

Най-голямо постижение: Моето най-голямо постижение опитът, който натрупах през изминалата година. Взех учстие в около 10-12 състезания, в различни сфери (програмиране, социални иновации, оратория и т.н.). На места представях само идеята си, друг път – уеб сайта, а понякога решавах да се впусна в нещо съвсем различно. Разгърнах потенциала си и надскочих очакванията си. Не винаги се справях, но винаги научавах нови неща, които в училище не могат да ме научат. Говорех, дебатирах, програмирах, презентирах и рекламирах.
Запознавах се с много хора, които допринесоха с по нещо за моето развитие и съм много благодарна. Научих, че макар и на 15 (тогава), мога да постигна много неща. Решителността ми ме отведе (заедно с проекта) на много места – 1-во място на SoftUni Tech Fest, 3-то “Социални иновации” и т.н. Всичките състезания, които посещавам са ми огромен стимул да продължавам напред!

Интереси: Занимавам се с много неща като цялo.
Програмиране:
Това си ми занимание от приблизително 1 г. и 6 месеца. Започнах с HTML и CSS както повечето, които тепърва навлизат в света на програмните езици. След това дойдоха PHP, MySQL, JavaScript & jQuery, за да мога да правя сайтовете си динамични. Сега използвам framework-s (Laravel 5 и Bootstrap).
Легороботика:
Тази година стартира клуб по легороботика благодарение на SAP. Включих се, макар и да не бе това, което очаквах (програмира се с блокчета) продължих да го посещавам, за да разбера какво е наистина да работя в екип. Ние сме екип от 5 и всеки с различни възможности. Определено се забавляваме и работим заедно. Развиваме се отборно, но и по отделно. Това е причината да вярвам, че отбора има потенциал да се развива и извън тази програма.
Фотография и видеообработване:
Обичам да съхранявам моменти и преживявания, а слетите видеа с правилна музика считам за най-добрия и интересен начин моето послание да достигне хората.
Презентации:
Не знам дали изобщо може да се брои като занимание, но обичам да правя презентации. Това е друг начин да въздействаш на хората. От време на време правя презентации както за ученици така и за студенти. Всяка различна тема развива моето въображение и креативност.
Рисуване:
Обичам да рисувам. Рисувах по всичко – ръце, хартия, маса, тетрадки, тениски (понякога и по поръчка). За съжаление това е хоби, дарба, която оставих на заден план, поради лични причини. Искрено се надявам, че някой ден ще мога да се занимавам професионално с това.

Проект “Let’s compete!”

Идеята ми е “Let’s compete” (“Състезавай се!”). Това представлява уеб приложение, което ще обедини на едно място всички състезания, които се провеждат в България (а може би и международни).Състезанията ще бъдат разпределени в 4-тири категории (“Спорт”, “Академични”, “Изуства”,
“Събития”) и съответните подкатегории. Сайтът има YouTube-канал, на който качвам кратки видеа на част от състезанията, на които съм била. Всеки ученик ще може да си направи регистрация в сайта и да се запише за състезание онлайн. Също така смятам, че това е и една добра възможност за организаторите. Така максимален брой ученици ще могат да научат за тяхното състезание. Всички организатори ще имат достъп до информацията на учениците, заявили участие. Така те ще могат по лесно да боравят с данните на техните кандидати. Вярвам, че платформата ще мотивира много ученици да се опитват нови и нови неща.
Мото:”Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа да продължаваш” – Джим Раян

Насочен е към: Основната ми таргет група са ученици и организатори. Разбира се от сайта ни могат да се възползват и учители и родители. Всички сме различни – решителни или колебливи, креативни или по-рационални и т.н.. Някои подрастващи понякога имат нужда от “побутване”. Затова смятам, че е добре настойниците и преподаватели да се информират и да подкрепят индивидуалното развитие на всяко дете.