Представяне

Аз съм ученичка в профил «Предприемачество и бизнес» в СОУ «Козма Тричков» във Враца. Обучението ми дава възможност за разширяване на моите бизнес познания в много и разнообразни области, както и за създаване на лични и професионални контакти с интересни и креативни хора. Имам огромно желание и интерес за работа в сферата на предприемачството.
В процеса на моето обучение съм участвала в много инициативи, семинари и състезания, свързани с бизнеса като цяло, като съм показвала високи постижения и отлични резултати. По време на тези състезания имах възможността да работя в екип, както и да се включвам със своите идеи в разрешаването на професионални проблеми от различни сфери на икономиката. С помощта на тези състезания и инициативи придобих много важни качества като екипност, комуникативни умения, адаптивност, откровеност, единство, лоялност и др.
Инициативна и креативна личност съм. Решена съм да се развивам като специалист в областта на предприемачеството. Вярвам, че с упоритата работа, на която съм способна, и със своите свежи идеи бих могла да се справя с разнородни задача и предизвикателства.

Проект “Fly miracle”

В България живеят над 700 хиляди души с различни увреждания. Тези хора са принудени да живеят със своя проблем цял живот затворени в своите жилища, разчитайки основно на помощта на своите близки за задоволяване на елементарни нужди. Концепцията за моя продукт е насочена към хората с различни физически увреждания от различни възрастови групи. Основната цел е той да улесни ежедневието им и да ги направи по самостоятелни и независими в определени моменти от заобикалящите ги хора. Нещата и предметите, необходими в
ежедневието на тези хора не могат да бъдат складирани само на удобно и близко за вземане от тях разстояние.
Идеята е за разработване и предлагане на устройства за движение на предмети /летящи предмети/ на близко разстояние. Разработвам я в два варианта за различни целеви групи.
Първият е радиоуправляемо устройство за движение на предмети. Устройството се предлага в комплект с няколко компонента: дистанционно управление, 5 лепещи се елемента с малки размери и 5 магнитни елемента за прикрепване или поставяне на/във важните за ежедневието на хората с увреждания вещи /дрехи, чанти, книги, портмонета и др./. Между двете групи компоненти се осъществява безжична връзка. При натискане на бутончето, елемента върху търсената вещ издава и звуков сигнал. В комплекта се включва и 220 волта зарядно устройство. При поставяне на лепящия се или магнитен елемент върху веща, тя ще може да се движи на: Нагоре/ Надолу /Наляво/ Надясно/ Напред, Назад. Има вградена сензорна система за стабилизация на полета. Техническите характеристики са:
Работи на 27Mhz. Батерия: 3. 7v, 1000mAh LI-PO
Батерии за дистанционното: 4*AA
Време за зареждане: 100 минути
Време на полет: 8 – 10 минути
Максимален обхват на дистанционното: 30 -50 метра
Средни размери на вещата: 365 х 330 х 180 mm
Този продукт е разработен изцяло за хора, които имат възможност и предпочитат да сами да управляват полета с дистанционно устройство.
Вторият вариант е предназначен за всички други хора с увреждания. Предвиждаме създаването на малък робот, който нарекохме Fly miracle. Ще се движи в пространството посредством 6DoF (Six Degrees of Freedom) технология. Сензори, подобни на партроник при автомобилите, ще осъществяват безпроблемно движение в пространството, избягвайки сблъсъци с останалите предмети. Движението отново ще е в шест посоки – наляво/надясно ; нагоре/надолу; напред/назад. Подаването на команди към робота от потребителя ще е гласово с единични ключови думи като “ключ”, “тетрадка”,”телефон”, “тефтер”, “портмоне” и т.н. или с натискане на копче или подаване на команда от лаптоп, таблет или смартфон. На обекта, който трябва да се пренесе, ще се прикрепят магнит и малък сензор даващ сигнали за местоположението му в стаята. Софтуер, записан на робота ще го напътства до достигането до крайната цел – обекта който трябва да се вземе. Допълнително в робота ще има устройство (нещо като вътрешен за стаята GPS), което ще създава карта с обектите в стаята в реално време.
След подаване на командата робота ще се придвижи по описания алгоритъм взимайки предмата, посредством магнита (закрепения на него сензор ще носи информация за неговата идентичност), след което ще го занесе обратно до изходна позиция, т.е. при потребителя.
Fly miracle ще има “майка”, където ще се зарежда батерията. При индикация за изчерпване на батерията, робота ще се прибира автоматично за зареждане.