Представяне

Казвам се Дияна и по професия съм строителен инженер, а по душа съм нещотърсач. Вдъхновявам се от запознанство с нови и интересни хора, от новите преживявания, от на пръв поглед непостижимите предизвиктелства, от добрите книги и от още куп неща. Вярвам, че от всяка ситуация може да се извлече нещо позитивно и за всичко, което ти се случва, има причина. Завърших средното си образование в СОУ “Христо Ботев” гр. Нова Загора в профил английски с немски език. През 2015г. се дипломирах като строителен инженер от Университета по ахтектура, строителство и геодезия. В момента уча в бизнес академията 9Academy.

Най-голямо постижение: За мен най-голямото ми постижение до момента е фактът, че успях да намеря начин да се издържам финансово като студентка в УАСГ още от 3-ти курс. Успях да го направя като търсех различни възможности (стипендии, награди, конкурси), които се предлагат за студенти в областта на строителството. В моя случай университетът не беше пречката, а средството, което ми даде възможности да стана независима. Според мен да съм самостоятелна ми вдъхна увереност, научи ме да бъда по-отговорна и в същото време можех да си отдъхна,че вече няма да бъда в тежест на родителите си.

Интереси: В свободното си време обожавам да чета книги и статии за личностно развитие, за бизнес, биографии, книги за психологията и поведението на човека. Харесва ми да ходя на събития на най-различни теми и да се запознавам с нови хора. Обичам да готвя и да експериментирам с нови рецепти, както и да пробваме нови заведения с интересна кухня с приятели. Занимавам се с йога и обичам да танцувам. Когато мога съм доброволец по каузи, в които вярвам силно – като например тази на Българска хранителна банка. От скоро ми е интересно и блогърството и писането на статии и проучвам как мога да си направя блог. В професионален план ме вълнува приложението на нови технологии в строителството.

Проект “Constructo”

Идеята ми е да създам  онлайн база данни за строителни продукти, която да помага на архитекти и инженери лесно да намират и сравняват различните материали, като междувременно ги степенува по енергийна ефективност. По този начин проектантите ще бъдат насърчени да се  използват по-широко материали, които намаляват вредните емисии на парникови газове. От друга страна такава платформа ще предложи възможност на прозводители на такива материали да повишат осведомеността за продукта си и да достигнат до повече проектанти. Базата данни решава проблема с разпръснатостта на информация (CAD чертежи, техн. листи,  документация и т.н.)  в интернет. Друг проблем за архитектите и инженерите е техните ограничени познания за стр. продукти – посредством платформата ще имат възможност да контактуват с производителя и да вземат по-адекватни решения при проектиране. В дългосрочен план искам използването на тази платформа да доведе до намаляване на парниковия ефект чрез проектиране с устойчиви материали.

Насочен е към:  Този проект е насочен към 2 главни клиентски групи – първата са проектантски бюра, архитекти  и инженери, а втората – производители на строителни материали.За проектантите стойността, която базата данни ще предлага е обогатяване на знанията, спестяване на време и помощ за вземане на информирани решения. За производителите ще осигури платформа, чрез която да се даде гласност на продуктите им, ще могат да достигнат до нови клиенти и да увеличат продажбите си.